Головна » Файли » Хімія

Підручник Хімія 11 клас Лашевська Г.А. Стандарт 2011 р.

25.09.2014, 09:52
Обкладинка підручника Хімія 11 клас Лашевська Г.А. 2011 р.

Назва: Хімія 11 клас. Підручник
Автор: Лашевська Г.А., Лашевська А.А.
Видавництво: К.: Генеза
Рік: 2011
Кількість сторінок: 160
Мова: українська
Формат: pdf
Розмір: 26,2 Mb

Підручник з хімії для 11 класу (рівень стандарту) загальноосвітніх навчальних закладів, рекомендований Міністерством освіти і науки України (Наказ МОН України від 16.03.2011 № 235). Він допоможе учням поглибити знання з органічної хімії, набуті в основній школі; встановити причинно-наслідкові зв’язки між фізичними і хімічними властивостями найважливіших органічних сполук та їхнім використанням; конкретизувати уявлення про різноманітність органічних сполук; дізнатися більше про теорію як вищу форму наукових знань і про рівні структурної організації речовини; вдocкoнaлити вміння безпечно поводитися з найпростішим лабораторним обладнанням і реактивами під час виконання хімічних дослідів; застосовувати методи пізнання, відомі з основної школи, під час демонстрування хімічних дослідів учителем і власноруч виконуючи їх на уроці; використовувати вміння працювати з навчальною літературою та іншими джерелами інформації для розширення свого світогляду; розвинути здатність мислити не лише абстрактно, а й образно, критично сприймати й аналізувати інформацію.

Зміст підручника:
ОРГАНІЧНІ СПОЛУКИ
1. Ізомери. Теорія хімічної будови органічних сполук О.М. Бутлерова.
2. Структурна ізомерія насичених вуглеводнів.
3. Номенклатура насичених вуглеводнів.
4. Багатоманітність органічних сполук, їхня класифікація.
5. Органічні речовини в живій природі.
6. Рівні структурної організації органічних речовин.
7. Природні джерела органічних речовин.
8. Нафта і нафтопродукти.
9. Кам’яне вугілля, продукти його переробки. Паливо.
10. Охорона довкілля від забруднень під час переробки вуглеводневої сировини і використання продуктів, одержаних з неї.
11. Синтез органічних сполук різних класів на основі вуглеводневої сировини.
12. Органічні речовини як основа сучасних матеріалів. Пластмаси.
13. Каучуки. Гума.
14. Штучні та синтетичні волокна.
15. Жири, вуглеводи, білки, вітаміни як компоненти їжі, їхня роль в організмі.
16. Харчові добавки. Е-числа.
17. Поняття про синтетичні лікарські засоби.
18. Шкідливий вплив вживання алкоголю, наркотичних речовин, тютюнокуріння на організм людини.
19. Органічні сполуки в побуті.
20. Мило, його мийна дія. Синтетичні мийні засоби.
21. Органічні розчинники, їхнє застосування.
ДОДАТКИ
1. Визначник деяких волокон.
2. Добова потреба організму в білках, жирах, вуглеводах.
3. Що таке порція?
4. Орієнтовний добовий набір продуктів для працездатного і непрацездатного населення (згідно з рекомендаціями НДІ харчування України).
5. Інформація щодо складу деяких харчових продуктів.
6. Загальні правила виведення плям.

Скачати підручник


Поділитися з друзями:
Категорія: Хімія | Додав: bvic | Теги: Хімія 11 клас
Переглядів: 1145 | Рейтинг: 0.0/0
Схожі матеріали:
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]